ÖYLE BİR DERS DÜŞÜNÜN Kİ SİZE ÇOK ÖZEL ARKADAŞ KAZANDIRSIN

   
Öyle bir ders düşünün ki size çok ama çok ÖZEL BİR ARKADAŞ kazandırsın. Engellilerde Sosyal Beceri – Kaynaştıma Model ve Yöntemleri dersimiz kapsamında engelli kardeşlerimizi, sosyalleştirmek, toplumla kaynaştırmak için bir gönüllülük projesi başlatarak, haftanın bir günü çocukları evlerinden alıp, karşıdan karşıya geçmekten market alışverişine, toplu taşıma araçlarını kullanmaktan spor salonuna kayıt olmaya kadar birçok faaliyette bulunduk hala da devam ediyoruz.


    Ebubekir KARADENİZ, Mustafa ALAGÖZ ve ben dersimiz kapsamında grup olduk ve Mehmet hocamızın yönlendirmesiyle Alican ve ailesiyle tanıştık. Alican ile tanıştıktan sonraki haftamızda, Malatya Turgut Özal Tabiat parkına pikniğine gittik. Orada Ebubekir’in abisi ve arkadaşlarıyla piknik yaptık. Daha sonra tabiat parkında bulunan faytona bindik, parkta yürüyüş yaptık ve orda piknik yapan bir grupla oturduk sohbet ettik. Sonraki haftalarda, Malatya Park Avmyi gezdik, oyun alanlarında oyun oynadık yemek yedik.. Kaptan Fit Spor Kulübüne giderek Alican spora kayıt oldu. Spor salonunda Alican la beraber egzersizlere de başlamıştık. Alican Taekwondo elbisesini giyince çok heyecanlandı. Alican’ın en sevdiği egzersiz ise dans etmek. Ebubekir, ‘Alican’ı benim berbere götürelim mi?’ deyince, Alicanla berbere gidip saçlarımızı kestirdik. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde etkinlikleri izlemek için  Alican ile üniversitemizdeki kongre ve kültür merkezine geldik. Alican yaşıtımız olduğu için arkadaşlığımız çok iyi ilerledi. Gerçekten çok özel bir insan ve onunla tanıştığımız için çok şanslıyız.

Ülkemizdeki en özel, ilk ve tek bölüm olan İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümünde okumanın verdiği gurur ve onurla yazımı sonlandırmak  istiyorum. Bu projemizi destekleyen, bizlere yol gösteren danışman hocamız Öğr.Gör.Dr. Mehmet ILKIM ’a, Alican GÜZEL’in değerli ailesine ve evlatlarını bizlere emanet eden diğer velilerimize, çocukların yüzünde tebessüme vesile olmak onlara bir şeyler öğretmek, kazandırmak için canı gönülden koşturan, emek veren sevgili sınıf arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.







Yorumlar