DONDURMAYAN SOĞUK, ÜŞÜTÜR... "RILA SEVEN LAKES" - BULGARİSTAN



Erasmus serüvenimin artık sonlarına doğru yaklaşıyoruz. Derslerin yavaş yavaş final yapmasını fırsata çevirip gezmeye başlamanın vakti de böylece gelmiş oluyor. 3 İspanyol arkadaşımla beraber hafta sonunu Rila da geçirdik. Önce manastıra uğradık. Sonra geceyi geçireceğimiz Rila Dağında bulunan dağ evine gittik. Sabah erken saatlerde uyanıp, yürüyüş için çantamızı hazırladık ve yola koyulduk.



Yedi Göller, Bulgaristan'da  Rila dağlarının kuzeybatısında yer alan buzul oluşumlu göllerdir. Rila Yedi Göller, ülkede en fazla ziyaret edilen göller grubudur. Göller deniz seviyesinden 2.100 ve 2.500 metre yüksekliktedir.


Zorlayan, korkutan yollardan geçerek zirveye ulaştığınızda göreceğiniz manzara herşeye bedel. Havanın soğukluğunu, üşümeyi unutuyorsunuz. Sadece doğanın size verdiği huzura ulaşmanın verdiği mutlulukla tebessüm ediyorsunuz. Zirveye doğru yürürken sağıma, soluma veya aşağıya baktığımda korku hissediyordum. Ama pes etmek yok o kadar yolu korkmak için gelmedik demi.Korkuyu eğlenceye çevirmekten keyiflisi yok.




Fotoğraflar: Burak Sesli, Pol Joven

Yorumlar